Kāda temperatūra jāuztur mājās, lai ietaupītu uz maksājumiem

Pastāvīga kurināmā dedzināšana, lai apsildītu mājokli, noved ne tikai pie enerģijas patēriņa, bet arī pie tās zudumiem.

Iestājoties aukstam laikam, cilvēki sāk apsildīt savas mājas, bet cenas komunālo pakalpojumu rēķinos ir ievērojamas, lai uzturētu māju kārtīgi siltu. Taču ir veids, kā apsildīt mājokli un nemaksāt par to simtiem eiro.

Kādu temperatūru uzturēt mājās?

Apkures eksperts Endijs Kerrs (Andy Kerr) apgalvo, ka ideālā istabas temperatūra ziemā ir no 18 līdz 20 grādiem.

“Ziemā jūs, iespējams, vēlēsieties paaugstināt temperatūru termostatā. Taču, eksperimentējot ar dažādām temperatūrām, var gan samazināt enerģijas rēķinus, gan, iespējams, veicināt labāku nakts miegu,” viņš skaidro.

Tā vietā, lai iestatītu vienu temperatūru visai dienai, izmēģiniet pārslēgt dienas un nakts režīmu, jo tas var samazināt enerģijas patēriņu.

Eksperts apgalvo, ka tas ir mīts, ka, ja apkure ir ieslēgta visu dienu, tas palīdzēs ietaupīt naudu uz enerģijas rēķina. Viņš to skaidro ar to, ka apkures katls nepārtraukti patērēs enerģiju.

Daudz energoefektīvāk un lētāk ir iestatīt apkures katlu tā, lai tas ieslēgtos tikai tad, kad nepieciešams silts ūdens vai apkure, un termostatā iestatīt tikai tādu temperatūru, kāda nepieciešama jūsu mājoklim.

Lasi vēl: Šīs ir tās lietas, kuras nekad nevajadzētu glabāt virtuvē: izmetiet tās tagad!

Pastāvīgi dedzinot kurināmo, lai apsildītu mājokli, tiks ne tikai patērēta enerģija, bet arī radīti enerģijas zudumi.

Visbeidzot, lai izvairītos no cauruļu aizsalšanas, Endijs ieteica uzturēt termostatu iestatītu vismaz 10 grādu temperatūrā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment